
Tasuta väljakutse
VEGAN TOIT MITTEVEGANITELE

Osa 2
31.juuli - 05. august 2023
E-R kell 11.00-12.00, L kell 15.00
Facebook privaatses grupis/ Zoomis, osale laivis või vaata endale sobival ajal
"Kutsun Sind osa saama paljudest lihtsatest nippidest ning kasulikust infost, kuidas lisada oma toidulauale rohkem tervislikku ning maitsvat taimset toitu tasakaalustades enda toidulauda."

Julia Anufrijeva
Julia Hingetoidu Akadeemia asutaja

Mida väljakutselt oodata?
6 päeva inspireerivaid toiduelamusi, 4 imelist UUT RETSEPTI.
Kokkamise retseptide koostisosad saad päev enne kokkamist ehk soovi korral saad reaalajas kaasa teha.
Auhinnafond väljakutse aktiivsetele osalejatele on ligi 900€ väärtuses.
Saad osaleda laivis või vaadata järgi endale sobival ajal.
Saad küsida nii Julialt kui teistelt, saad jagada enda kogemusi ning olla osa mõnusast kogukonnast.
Väljakutse toidud on gluteenivabad ja ilma lisatud valge suhkruta (magustame datli ja vahtrasiirupiga).
Tagasiside
"Päris ammu juba on olnud kadunud säde minu ja toidutegemise vahel. Tegin, sest oli vaja. Sõin, sest oli vaja. Ka lapsed ütlesid mõnda aega juba, et toidud on küll maitsvad nagu alati aga igavad. Praegu tunnen, kuidas kirg on jälle tärganud, kõditab ja on ootusärevus. Vaatan toitu ja toidutegemist jälle uudishimu ja armastusega. Ja nii hea meel kuulda aastasest väljakutsest. Täpselt see, mis toob rõõmu ja teadmist hoitusest, toetusest, naerust, värvidest ja jumalikest maitsetest.
Aitäh suurepärastele kaaskokkajatele ja Juliale."
— Kaisa, väljakutsel osaleja
Tagasiside
"See oli üks ütlemata vinge nädal. Ei pidanud ise välja mõtlema mida õhtuks süüa teha - armas Julia tegi seda minu eest. Aga mis tegelikult kõige olulisem - nii palju häid maitseid ja mõtteid sai enda toidulaule juurde.
Palju arvavad, et kui oled vegan, siis sööd vaid muru (sama mõtlesin aastaid tagasi ka ma ise). Tegelikult need maitsed on lihtsalt imelised ning peale söömist ei teki rasket täiskõhu tunnet ega unisust.
Väljakutses tõdesin taas, et tervisliku toidu tegemiseks ei pea terve päeva kokkama vaid saab kiirelt imemaitsva toidu valmis.
Aitäh selle väljakutse eest!"
— Agni, väljakutsel osaleja

Tere tulemast Sulle!
Mina olen Julia Anufrijeva
Alguses kodukokana ja hiljem professionaalse kokana - kokku on kogemust üle 15 aasta minu lemmikvaldkonnas. Mind kannab minu armastus toidu, ilu ja elamuste vastu.
Selle aasta aprillis sai teoks minu unistus, alguse sai ainulaadne ja eriline Julia HINGETOIDU AKADEEMIA ning meiega liitus üle 70 inimese.
Sellel väljakutse koolitustel annan edasi teadmised ja paljude klientide ja ka minu enda lemmikud retseptid.
Minu missiooniks on soov tõsta teadlikkust nii toidust kui meist endist, luues sündmusi ja koosviibimisi, mis täidavad meid nii füüsiliselt kui emotsionaalselt.
Väljakutsel kohtud imeliste külalistega:
Aet Sillaste
Ajurveeda praktik ja toitumisnõustaja, kes usub, et enda tehtud toit in hea enesetunde üks olulisem osa.

Aet on juba pea kümme aastat elanud ajurveedalikku elustiili ning see on on õpetanud tal oma toidulauda väga hoolikalt valima. Eelkõige soovib Aet edasi anda lihtsalid ja tervislikke nippe, mida on lihtne kodus järele proovida. Tema toidud valmivad enamast suhteliselt lühikese aja ja mõistliku hinnaga.
Igapäevaselt tegeleb Aet ajurveedaliku nõustamisega nii privaatselt kui koolituste juhendajana. Ta on läbi viinud mitmeid toitumiskoolitusi, kust osalejad on saanud väga palju abi oma toidulaua rikastamiseks j terviseprobleemide parandamiseks. Lisaks kutsub Aet juba mitmendat aastat igal sügisel Eesti inimesi Indiasse ajurveedalikule kehapuhastusele, mis on kogemus kogu eluks. Ta on ise seda protsessi läbinud juba neli korda ning on arvamusel, et alles peale põhjalikku puhastust saab keha aru, mis on tema jaoks parim valik.
Aet ei soovi kedagi ümber kasvatada veganiks, sest igaühe keha on erinev ja sellest sõltuvalt ka toitumuslik vajadus. Küll aga on mõistlik tema arvates vegantoite oma toidulauda rohkem lisada kui seda tehakse praegu. Seda aga teadlikult toitu valides, sest mitteteadlikult valitud vegantoit võib ka sama hästi kahulikuks osutuda.
Ajurveedalikke toitumispõhimõtteid on Aet õppinud põhiliselt oma India õpetajatelt Punes ja Rishikeshis ning erinevates ajurveeda keskustes. Hiljem on ta õpitu kõik ise järgi proovinud ning kohandanud toidud selliselt, et tooraine oleks peamiselt kodumaine ja kõigile lihtsasti kätte saadav.
Ajurveedalik toitumine on Aeda hoidnud noore ja kaunina ning lisanud palju elurõõmu!
Evelin
Märtson-Nava
Evelin usub, et täisväärtuslik toit annab kehale vajalikud toitained ja toetab energeetiliselt.

Evelin on juba lapsest saati huvi tundnud inimese füsioloogia ning anatoomia vastu, seega pole mitte kunagi olnud küsimusi, et mida võiks ülikooli õppima minna või mis elukutse valida. Hetkel töötab Evelin peamiselt treenerina, aidates ka teistel suhet oma kehaga harmoonilisemaks muuta. 11-aastaselt hakkas ta aktiivselt joogaga tegelema ning oma keha jälgima ning kehaga suhtlema.
Umbes 13-aastaselt hakkas ta rohkem huvi tundma toitumise vastu ning kuidas toit kehale ja meelele mõjub. Sellest huvist ja kirest inimkeha ja meele vastu on uurinud, vaadelnud ja kogenud palju. Evelin on õppinud, lugenud ja mis peamine - ise läbi tunnetanud erinevad sportimisviisid kui ka erinevad toitumisviisid. Evelin on olnud mitu aastat vegan, millest 1 kuu rangelt toorvegan. Taimset täisväärtuslikku toitu hindab ta kõrgelt: "Täisväärtuslik toitumine võiks olla inimese peamine toitumisviis, et tagada kehale vajalikud toitained ning energeetiline tugi. Peamine on kuulata oma keha ning teha enda jaoks parimad valikud mis tagavad hea enesetunde ja tervise."
6 päeva Vegan Toit Mitteveganitele, Osa 2
Kuidas vegan toidud aitavad loomsete toitude kõrval vältida vitamiinide ja toitainete puudujäämist kehas.
Kuidas valmistada kiirelt vegan rooge, isegi kui aega napib.
Kuidas luua taimsetest toiduainetest erakordseid maitseelamusi oma kodus.
Kuidas valmistada vegan toite taskukohase hinnaga.
31.juuli - 05. august 2023
E-R kell 11.00-12.00, L kell 15.00
Facebook privaatses grupis/ Zoomis, osale laivis või vaata endale sobival ajal

-
Kus koolitus toimub?Koolitus toimub Facebooki grupis. Pärast registreerimist saad ligipääsu privaatsesse Facebooki gruppi.
-
Kas videod on järelvaadatavad?Kõik koolituse retseptid ja videod jäävad meie privaatsesse Facebooki gruppi alles kuni suve lõpuni (31.08) ning saad toite kokata just Sulle sobival ajal.
-
Kaua on salvestused nähtavad?Kõik koolituse retseptid ja videod jäävad meie privaatsesse Facebooki gruppi alles kuni suve lõpuni (31.08) ning saad toite kokata just Sulle sobival ajal.
-
Kui palju osalemine maksab?7 eurot ehk iga päev üks imeline retsept vaid 1 euro eest!
-
Mis kell on sessioonid?Kell 11.00
-
Kus saab sessioone vaadata?Sessioonid on nähtavad privaatses Facebooki grupis, mille link saadetakse Sulle emailile kinnituskirjas või on võimalik osaleda ka üle Zoomi.
-
Kellele koolitus sobib?Koolitus sobib kõigile
-
Kui palju aega peaksin koolituse jaoks iga päev planeerima?Retseptid on kiired ja mugavad, koolituse päeval on video pikkuseks maksimaalselt üks tund.
-
Mis juhtub kui ma ei saa mingil päeval osaleda?Igaüks võib läbida väljakutset omas tempos, kõik videod on järelevaadatavad kuni 31.08.24.
-
Ma ei oska kokata, kas võin koolitusest osa võtta?Jah, muidugi. Koolitusel toimuvad kooskokkamised, kuid samuti jagatakse infot väga erinevatel toitumisega seotud teemadel. Koolitus pakubki väga hea võimaluse koos teistega harjutada ja kokata. Videod on järelvaadatavad, vajadusel võib neid uuesti üle vaadata.
-
Millal saan teada, mis toiduaineid on mul koolituse jaoks vaja?Postitame Facebooki gruppi vajaminevad toiduained hiljemalt 24.mail. Leiad need Juhendite alt.